nl en
✓ NL / BE / DE gratis verzenden vanaf €50,- ✓ 14 dagen bedenktijd ✓ voor 18:00 besteld morgen in huis*
0
Winkelwagen
€ 0,00
Palomino Blackwing Volume Vol. 155

De Blacking Volumes. Deze special editions van de Palomino Blackwings zijn inmiddels een begrip. Dit is de Volume 155, een eerbetoon aan de Bauhaus-school en zijn erfenis van vakmanschap.

Standaard levertijd

1-2 dagen voor 18:00 besteld morgen in huis

€ 39,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Blackwing Volume 155 

 

De Blackwing 155 is een eerbetoon aan de Bauhaus-school en zijn erfenis van vakmanschap. Elk potlood heeft een zachte grafietkern, de allereerste zwarte gumclip en een ontwerp geïnspireerd op de eenvoudige vormen en kleuren die een kenmerk van de Bauhaus-stijl zijn geworden. Hoewel slechts 155 studenten zijn afgestudeerd aan de school, hebben de filosofieën een onmetelijke impact op kunstenaars over de hele wereld.

Toen Walter Gropius in het voorjaar van 1919 zijn Manifest van het Staatliches Bauhaus publiceerde, verklaarde hij dat "er geen wezenlijk verschil is tussen de kunstenaar en de ambachtsman." In de jaren die volgden, probeerde zijn Bauhaus Art School de muur tussen de schone en de toegepaste kunst neer te halen. Leden van de Bauhaus-beweging creëerden iconische moderne kunst, waaronder stoelen, gebouwen, schilderijen en sculpturen.


Elke Blackwing Volumes set heeft 12 potloden. De Blackwing Volume 155 is een Soft hardheid potlood.


Bekijk de complete Palomino Blackwing collectie hier

 

Blackwings


Het verhaal van de Blackwing potloden begon in de jaren 30 toen de Blackwing 602 werd geintroduceerd door Eberhard Faber. In 1998, na verschillende overnames, werd het product niet langer gemaakt. De Blackwing had toen echter al een enorme track record bij artisten, musici en wetenschappers die op Ebay grif 40 dollar per potlood wilden betalen. In 2010 herintroduceerde Palomino, een bedrijf met bijna 100 jaar ervaring in de potloden business, de Blackwing op de markt. De beste materialen worden voor dit potlood gebruikt.


De slogan van de Blackwing is “Half the Pressure, Twice the Speed”, dat komt door het grafiet dat in de kern van dit potlood zit. Daarbij is de gum om een eenvoudige wijze te verwijderen en weer te vervangen door een nieuwe. In onze webshop kun je de gummetjes in meerdere kleuren los bij bestellen en daarmee jouw Blackwing persoonlijk maken.  
 

Hoeked

info@hoeked.com
kvk 64467090
Btw NL134864438B01

Nederland en België: gratis verzenden vanaf €50,-
Verzendkosten €3,25 - €3,95

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW