nl en
✓ NL / BE / DE gratis verzenden vanaf €50,- ✓ 14 dagen bedenktijd ✓ voor 18:00 besteld morgen in huis
0
Winkelwagen
€ 0,00
Palomino Blackwing Volume Vol. 10

De Blacking Volume. Deze special editions van de Palomino Blackwings zijn inmiddels een begrip. Dit is de Volume 10 en een eerbetoon Nellie Bly -en onderzoeksjournalisten zoals zij- 12 per doosje.

Verwachte levertijd

niet_meer_leverbaar

€ 39,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Blackwing Volume 10 

 

De Blackwing 10 is een eerbetoon aan Nellie Bly - en onderzoeksjournalisten zoals zij - die burgers op de hoogte houden en hen een stem geven. Deze uitgave van de Blackwing Volume Edition heeft een matte grijze afwerking met de looks en feel van krantenpapier, een donkergrijze opdruk, zilveren ring, donkergrijze gum en extra stevig grafiet. Het getal 10 vertegenwoordigt de tien dagen die Miss Bly besteedde aan het onderzoeken van een verhaal dat talloze levens heeft beïnvloed.

Nellie Bly

In 1887 gaf de New York World van Joseph Pulitzer de opdracht aan Nellie Bly, een nog onbekende journalist, om onderzoek te doen naar het psychiatrisch ziekenhuis op Blackwell's Island in New York. De resulterende serie, die ze 'Tien dagen in een gekkenhuis' noemt, is een van de vroegste en meest iconische voorbeelden van onpartijdige onderzoeksjournalistiek. Het onthulde de wrede omstandigheden waarin patiënten werden gedwongen te leven, en scheen een schijnwerper op de misvattingen rond geestesziekte.

Elke Blackwing Volumes set heeft 12 potloden. De Blackwing Volume 10 is een EXTRA FIRM hardheid potlood.Bekijk de complete Palomino Blackwing collectie hier

 

Blackwings


Het verhaal van de Blackwing potloden begon in de jaren 30 toen de Blackwing 602 werd geintroduceerd door Eberhard Faber. In 1998, na verschillende overnames, werd het product niet langer gemaakt. De Blackwing had toen echter al een enorme track record bij artisten, musici en wetenschappers die op Ebay grif 40 dollar per potlood wilden betalen. In 2010 herintroduceerde Palomino, een bedrijf met bijna 100 jaar ervaring in de potloden business, de Blackwing op de markt. De beste materialen worden voor dit potlood gebruikt.


De slogan van de Blackwing is “Half the Pressure, Twice the Speed”, dat komt door het grafiet dat in de kern van dit potlood zit. Daarbij is de gum om een eenvoudige wijze te verwijderen en weer te vervangen door een nieuwe. In onze webshop kun je de gummetjes in meerdere kleuren los bij bestellen en daarmee jouw Blackwing persoonlijk maken.  
 

Hoeked

info@hoeked.com
kvk 64467090
Btw NL001630140B63

Nederland en België: gratis verzenden vanaf €50,-
Verzendkosten €3,25 - €3,95

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW