✓ Voor 18:00 besteld morgen in huis ✓ gratis verzending vanaf €50 (NL/BE/DE) ✓ 14 dagen retour
0
Winkelwagen
€ 0,00
Blackwing Volume XIX Blackwing Volume XIX Blackwing Volume XIX Blackwing Volume XIX Blackwing Volume XIX Blackwing Volume XIX Blackwing Volume XIX
Blackwing Volume XIX Blackwing Volume XIX Blackwing Volume XIX Blackwing Volume XIX Blackwing Volume XIX Blackwing Volume XIX Blackwing Volume XIX
Palomino Blackwing Volumes Vol. XIX
De Blacking Volume. Deze special editions van de Palomino Blackwings zijn inmiddels een begrip. Dit is de Volume XIX en een eerbetoon aan het 19e amendement en de voortdurende strijd voor stemrecht

Verwachte levertijd

tijdelijk uitverkocht

€ 44,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Blackwing Volume XIX 


De Blackwing XIX is een eerbetoon aan het 19e amendement en de voortdurende strijd voor stemrecht in de wereld. Het heeft een paarse kleur en een driezijdige witte en goudgele opdruk geïnspireerd op de stemrechtvlag, een gestreepte zilveren ring en een paarse gum. De 36 gele sterren vertegenwoordigen de 36 staten die het amendement hebben geratificeerd. De potloden hebben een Firm Grafiet.

Op 18 augustus 1920 werd Tennessee de 36e staat die het 19e Amendement bekrachtigde. Na bijna een eeuw lobbyen, marcheren en protesteren, was het eindelijk illegaal om iemand het stemrecht op basis van seks te ontzeggen. Dit was een enorme stap voorwaarts voor gelijke stemrechten in de VS, maar het was niet zonder gebreken.

Sommige leden van de kiesrechtbeweging hadden geprobeerd zwarte vrouwen uit te sluiten van de bescherming van het amendement. En zelfs nadat het 19e amendement was aangenomen, werd het stemrecht van zwarte, inheemse, Aziatische en Latijns-Amerikaanse Amerikanen nog steeds onderdrukt, vaak met geweld. Hoewel de Voting Rights Act van 1965 erop gericht was deze praktijken uit te bannen, blijven kiesrechtgeografie en andere technieken voor het onderdrukken van kiezers een bedreiging vormen voor het stemrecht van alle mensen in Amerika en andere delen van de wereld.Elke Blackwing Volumes set heeft 12 potloden. 


Bekijk de complete Palomino Blackwing collectie hier

 

Blackwings


Het verhaal van de Blackwing potloden begon in de jaren 30 toen de Blackwing 602 werd geintroduceerd door Eberhard Faber. In 1998, na verschillende overnames, werd het product niet langer gemaakt. De Blackwing had toen echter al een enorme track record bij artisten, musici en wetenschappers die op Ebay grif 40 dollar per potlood wilden betalen. In 2010 herintroduceerde Palomino, een bedrijf met bijna 100 jaar ervaring in de potloden business, de Blackwing op de markt. De beste materialen worden voor dit potlood gebruikt.


De slogan van de Blackwing is “Half the Pressure, Twice the Speed”, dat komt door het grafiet dat in de kern van dit potlood zit. Daarbij is de gum om een eenvoudige wijze te verwijderen en weer te vervangen door een nieuwe. In onze webshop kun je de gummetjes in meerdere kleuren los bij bestellen en daarmee jouw Blackwing persoonlijk maken.  


 

Hoeked

info@hoeked.com
kvk 64467090
Btw NL001630140B63

Nederland en België: gratis verzenden vanaf €50,-

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief btw